Engagemang och stöd

Var med och rösta fram våra produkter i Stockholm Beauty Week Awards!

Följ länkarna nedan och var med i utlottning av produkter!

WOW- Vi är nominerade! Sex av Rosenseriens produkter är nominerade Stockholm Beauty Week Award och dessutom är hela Rosenserien nominerad till Bästa Hudvårdsserie! Vi är så stolta!

Och så har Sweden Ecos Shampoo blivit nominerad till bästa schampo! Så kul!

Hjälp oss genom att rösta nedan. När du klickar på länken, öppnas ett förifyllt mail. Skicka bara iväg mailet, så har du röstat! För att rösta i alla kategorier måste du klicka på alla länkar nedan och skicka iväg varje mail.

ÅRETS BÄSTA HUDVÅRDSSERIE 2021Rösta på Rosenserien  

ÅRETS BÄSTA KROPPSPRODUKTRösta på Deodorant

ÅRETS BÄSTA DAGKRÄM 2021Rösta på Moisturizer Dry/Sensitive

ÅRETS BÄSTA ANSIKTSOLJA 2021Rösta på Morotsolja - Carrot Oil

ÅRETS BÄSTA SERUM 2021Rösta på Vitamin C serum

ÅRETS BÄSTA ÖGONKRÄM 2021Rösta på Eye Cream

ÅRETS BÄSTA MASK 2021Rösta på Organic Cotton Mask

BÄSTA SCHAMPORösta på Sweden Eco  Shampoo for Hair and Body 

Du kan vinna produkter - alla som är med och röstar deltar i utlottning av fina priser från de nominerade företagen.

Om du vill får du skriva en nominering till varför du röstar på oss, men det är inget måste!

Röstningen är öppen 1 december 2021 - 10 januari 2022.

Vi tackar så innerligt för att du vill vara med och rösta och önskar lycka till i utlottningen!  

Rosenserien Hållbarhet och Helhet

För Rosenserien är hållbarhet och helhet viktigt. Vi värnar om både människa, djur och miljö och tänker långsiktigt i alla led, från odling av råvara, produktion, användning till nedbrytning och återvinning. 

Här nedan kan du läsa om några organisationer och projekt vi stödjer och samarbetar med.

Rosenserien och djur

För oss på Rosenserien är det självklart att inte testa på djur, vare sig våra färdiga produkter eller råvarorna vi använder. Däremot passar många av våra produkter bra att använda till djur. Eftersom produkterna är ätbara är det heller inte farligt om djuret slickar i sig av produkterna. Här kommer några exempel på produkter som ofta används till djur:

  • Shampoo with Argan Oil att tvätta hunden med. Även Vegetable Soap och Shampoo for Hair and Body Litsea Cubeba fungerar bra att tvätta pälsen med.
  • Jojobaoljan skyddande, fungerar även den bra för den torra, känsliga huden. Kan även användas mellan trampdynorna på hunden där det lätt blir rött och irriterat.

 

100vegansk    I'M VEGAN

100 % VEGANSKT® - I'M VEGAN - godkänd av Djurens Rätt

Från och med 15 januari 2021 tillverkar vi bara veganska produkter och hela serien är vegancerifierad. Att en produkt är 100 % vegansk innebär att den är inte innehåller någonting från djurriket och inte heller är testad på djur. Innehållet är granskat och godkänt av Djurens Rätt.

Rosenserien har använt bivax i några produkter men alla utom Tinted Moisturizer har nu fått nytt innehåll. Tinted Moisturizer finns ännu kvar att köpa men kommer inte att tillverkas mer.

Certifieringen 100 % VEGANSKT har bytt namn till "I'M VEGAN" och logotypen byts successivt ut på förpackningarna.

  Djurens rätt    CrueltyFreeVegan

Djurens Rätt

Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för "Ej testat på djur" som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA. Rosenseriens produkter är även godkända av internationella PETA, People for Ethical Treatment of Animals.  » Läs mer om Djurens rätt på www.djurensratt.se och om PETA på www.peta.org

 

Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är  en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.  Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Läs mer på www.djurskyddet.se

 

NOC

NOC - Natural Organic Cosmetics

Natural Organic Cosmetics Sweden är en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Rosenserien var med och grundade organisationen 2014. Läs mer om NOC på www.nocsweden.se

 

image

Rosenserien stödjer Hjärtebarnsfonden

Varje dag föds ungefär tre barn i Sverige med hjärtfel. Det är den vanligaste missbildningen som drabbar nyfödda barn. Två barn av tre som föds med hjärtfel måste opereras, ofta redan som nyfödda. Vissa barn behöver flera operationer.

Hjärtebarnsfonden ger stöd både till forskning och utveckling kring medfödda hjärtfel och till familjer som har, eller har mist ett barn med hjärtfel. Den ger även bidrag till lägerverksamhet och utbildningar för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer. Målet är kort och gott att skapa bästa möjliga livsvillkor.

Ge med hjärtat – Plusgiro 90 05 87-7. 

Läs mer på www.hjartebarnsfonden.se

 

FTI

FTI - Förpacknings- och Tidnings Insamlingen

Alla förpackningar vi använder är tillverkade av miljöanpassad plast som kan återvinnas. Sorteras som plastförpackningar. Rosenserien är medlemmar i Förpacknings- och Tidnings Insamlingen. 

 

Klimatsmart

Klimatsmart

Klimatsmart är en hemsida vars syfte är att underlätta för konsumenter att hitta företag som är klimatsmarta. De betygsätter företag, tjänster och varor inom en mängd olika branscher. Rosenserien är med på Klimatsmarts lista över klimatsmarta företag där vi fått 4 av 5 stjärnor.

» Läs mer om Klimatsmart på www.klimatsmart.se

 

SHR

Svenska Hudterapeuters Riksorganisation

Rosenserien är servicemedlem i Svenska Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. SHR är en förening för hudterapeuter och arbetar för hög kvalitet och kompetens hos hudterapeuter. Som servicemedlem tillhandahåller Rosenserien hudvårdsprodukter till SHR´s medlemmar.

 

Kenyaprojekt med Salong Skönhetsgränd i Östersund

Skönhetsgränd i Östersund startade i juli 2017 en insamling för att åka till Kenya januari 2018 och hjälpa till på ett barnhem. Med hjälp av samarbeten med företag nådde de en drömsumma på 127 000 kr! Rosenserien bidrog till en stor del av insamlingen och med hjälp av Rosenserien kunde Skönhetsgränd renovera barnhemmet i Nairobi och göra en del andra jobb som går att läsa om på Instagram under @skonhetsgrand och på deras Facebooksida Skönhetsgränd.