Engagemang och stöd

För Rosenserien är hållbarhet och helhet viktigt. Vi värnar om både människa, djur och miljö och tänker långsiktigt i alla led, från odling av råvara, produktion, användning till nedbrytning och återvinning. 

Här kan du läsa om några organisationer och projekt vi stödjer och samarbetar med.

Rosenserien och djur

För oss på Rosenserien är det självklart att inte testa på djur, vare sig våra färdiga produkter eller råvarorna vi använder. Däremot passar många av våra produkter bra att använda till djur. Eftersom produkterna är ätbara är det heller inte farligt om djuret slickar i sig av produkterna. Här kommer några exempel på produkter som ofta används till djur:

  • Shampoo with Argan Oil att tvätta hunden med. Även Vegetable Soap och Shampoo for Hair and Body Litsea Cubeba fungerar bra att tvätta pälsen med.
  • Jojobaoljan skyddande, fungerar även den bra för den torra, känsliga huden. Kan även användas mellan trampdynorna på hunden där det lätt blir rött och irriterat.

 

100vegansk    I'M VEGAN

100 % VEGANSKT® - I'M VEGAN - godkänd av Djurens Rätt

De flesta av Rosenseriens produkter är 100 % veganska, dvs innehåller ingenting från djurriket. Innehållet är granskat och godkänt av Djurens Rätt. Ingen av Rosenseriens produkter innehåller ingredienser från döda djur. Det enda som vi använder från djurriket är bivax och det finns i två av våra produkter: Lip Balm och Tinted Moisturizer.Certifieringen 100 % VEGANSKT har bytt namn till "I'M VEGAN" och logotypen byts successivt ut på förpackningarna.

  Djurens rätt    CrueltyFreeVegan

Djurens Rätt

Rosenserien finns med på Djurens rätts lista med hudvårdsmärken som ej testats på djur. Företagen som finns med på denna lista uppfyller kraven i den internationella standarden för "Ej testat på djur" som tagits fram gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och USA. Rosenseriens produkter är även godkända av internationella PETA, People for Ethical Treatment of Animals.  » Läs mer om Djurens rätt på www.djurensratt.se och om PETA på www.peta.org

 

Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige

Djurskyddet Sverige är  en av Sveriges största djurskyddsorganisationer.  Organisationen har arbetat ideellt i över hundra år för att hjälpa djuren och stärka djurskyddet. Läs mer på www.djurskyddet.se

 

NOC

NOC - Natural Organic Cosmetics

Natural Organic Cosmetics Sweden är en ideell förening och branschorganisation för alla som vill att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska bli det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten - för effektiviteten, för hälsan, och för vår miljö. Rosenserien var med och grundade organisationen 2014. Läs mer om NOC på www.nocsweden.se

 

TonyMalinOpSmile

Till förmån för Operation Smile

Rosenserien har ett samarbete med bloggaren Malin Tilja och deltar då i olika kampanjer och event som bidrar till Operation Smile. Till exempel så finns just nu ett kroppspaket för henne och honom att köpa till förmån för Operation Smile. Varje paket innehåller ett schampo, en deodorant och ett pärlarmband med texten SMILE. För varje paket går 100 kr till Operation Smile. Köp paketet här och stöd Operation Smile.

 

image

Rosenserien stödjer Hjärtebarnsfonden

Varje dag föds ungefär tre barn i Sverige med hjärtfel. Det är den vanligaste missbildningen som drabbar nyfödda barn. Två barn av tre som föds med hjärtfel måste opereras, ofta redan som nyfödda. Vissa barn behöver flera operationer.

Hjärtebarnsfonden ger stöd både till forskning och utveckling kring medfödda hjärtfel och till familjer som har, eller har mist ett barn med hjärtfel. Den ger även bidrag till lägerverksamhet och utbildningar för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer. Målet är kort och gott att skapa bästa möjliga livsvillkor.

Ge med hjärtat – Plusgiro 90 05 87-7. 

Läs mer på www.hjartebarnsfonden.se

 

FTI

FTI - Förpacknings- och Tidnings Insamlingen

Alla förpackningar vi använder är tillverkade av miljöanpassad plast som kan återvinnas. Sorteras som plastförpackningar. Rosenserien är medlemmar i Förpacknings- och Tidnings Insamlingen. 

 

Klimatsmart

Klimatsmart

Klimatsmart är en hemsida vars syfte är att underlätta för konsumenter att hitta företag som är klimatsmarta. De betygsätter företag, tjänster och varor inom en mängd olika branscher. Rosenserien är med på Klimatsmarts lista över klimatsmarta företag där vi fått 4 av 5 stjärnor.

» Läs mer om Klimatsmart på www.klimatsmart.se

 

SHR

Svenska Hudterapeuters Riksorganisation

Rosenserien är servicemedlem i Svenska Hudterapeuters Riksorganisation, SHR. SHR är en förening för hudterapeuter och arbetar för hög kvalitet och kompetens hos hudterapeuter. Som servicemedlem tillhandahåller Rosenserien hudvårdsprodukter till SHR´s medlemmar.

 

Kenyaprojekt med Salong Skönhetsgränd i Östersund

Skönhetsgränd i Östersund startade i juli 2017 en insamling för att åka till Kenya januari 2018 och hjälpa till på ett barnhem. Med hjälp av samarbeten med företag nådde de en drömsumma på 127 000 kr! Rosenserien bidrog till en stor del av insamlingen och med hjälp av Rosenserien kunde Skönhetsgränd renovera barnhemmet i Nairobi och göra en del andra jobb som går att läsa om på Instagram under @skonhetsgrand och på deras Facebooksida Skönhetsgränd.